19 september 2013

Inloopbijeenkomst Beleeftuin Beek

 

De Beleeftuin aan de Fazantstraat, een deel van de Groene Leefruimte in Beek, wordt ingericht volgens de principes van de permacultuur. Plannen daartoe werden op 18 september gepresenteerd. Dat gebeurde tussen 16.00 en 20.00 uur in het Kulturhus in Beek. Er waren tekeningen en foto’s te zien en er was een toelichting op de plannen. Met permacultuur wordt bedoeld dat voedselproductie voort komt uit een harmonisch samengaan van mens en natuur. Een belangrijke voorwaarde om permacultuur aan te leggen is om verschillende zone’s in te richten. Bij het klaarmaken van het terrein is daarom verschil in hoge en lage gedeeltes aangebracht. Tijdens drie werkzaterdagen  hielpen buurtbewoners mee in de tuin en zijn ideeën voor de inrichting verzameld. De BSO heeft al een stukje tuin ingericht en er onder andere radijs en wortels gepoot. Op het grote gedeelte is een mengsel van bloemenzaad en allerlei andere zaden gezaaid. Wouter van Eck, Statenlid Gelderland en fractievoorzitter van GroenLinks Gelderland , is nauw betrokken bij dit project. Hij was aanwezig en gaf uitleg. zie de foto’s.

DSC_0803 naam (Large)