18 september 2013

Ideeën digitaal Dorpsplein Ubbergen uitgewerkt.

Er zijn vele redenen waarom bewoners van onze gemeente Ubbergen met elkaar in contact willen komen: om nieuws uit te wisselen, om vrijwilligerswerk te zoeken, om iets aan te bieden, om te laten weten dat een evenement gaat plaatsvinden, om een verhaal te vertellen etc. . Dit contact tussen bewoners wordt belangrijker nu de overheid burgers meer aanspreekt op wat zij zelf kunnen samen met hun netwerk. Om contacten tussen bewoners te stimuleren willen we in Ubbergen komen tot een zogenaamd ‘digitaal dorpsplein’. De initiatiefgroep digitaal dorpsplein bereidt dit nu voor. Vandaag, woensdag 18 september  organiseerde de initiatiefgroep een ontwerpdag in het Kulturhus te Beek. Op deze dag wilde men komen tot concept-ontwerpen voor een digitaal dorpsplein voor Ubbergen.Deze ontwerpen vormen de basis voor een definitief ontwerp. In de ochtend werden een aantal  aansprekende voorbeelden van digitale dorpspleinen van elders gepresenteerd en in de middag gingen de deelnemers in groepen zelf aan de slag om te bedenken hoe een digitaal dorpsplein voor Ubbergen eruit zou moeten zien. De belangstelling vanuit de  burgers, mensen van instellingen en mensen uit de gemeente viel niet tegen en gezamenlijk  heeft men in totaal drie ontwerpen, die redelijk veel gelijkenis vertoonden, aangedragen. De initiatiefgroep gaat er nu mee aan de slag. Contactpersoon is Esther Frank, e.frank@ubbergen.nl of  024-6849155. zie de foto’s.

DSC_0771 naam (Large)