17 september 2013

17 september herdenking Operatie Market Garden in Beek.

Op dinsdag 17 september wordt traditioneel de bevrijding van Beek tijdens de Operatie Market Garden herdacht. De door de Stichting Reünie Paratroopers georganiseerde herdenking vond vanavond onder druilerige weersomstandigheden plaats bij het bevrijdingsmonument in het Lt. John P. Foley plantsoen te Beek, m.m.v. de schutterij B.U.B. en de harmonie K.N.A. Vooraf was er een oecumenische kerkdienst in de R.K. Bartholomaeuskerk, gevolgd door een tocht naar het monument. Daar werden bloemen gelegd, o.a. door locoburgemeester Ria Barber van Ubbergen, de stellvertretener Bürgermeister  Ulrich Heiden van het Duitse Kranenburg, Wiel Lenders, directeur van het bevrijdingsmuseum en vele anderen. Ter plaatse werd de adoptie van het monument door de leerlingen van de Biezenkamp overgedragen door de leerlingen van groep 8 aan groep 7 en lazen leerlingen een eigen gedicht voor. zie de foto’s.

DSC_0163 naam (Large)