16 september 2013

Open Monumentendag in Kekerdomse Laurentiuskerk.

De Stichting tot behoud van Monument en Landschap in de gemeente Ubbergen organiseerde dit jaar weer de Open Monumentendag. Het thema was  “Macht en Pracht” en dit jaar was de R.K. Sint-Laurentiuskerk met toren en kerkhof, gelegen aan de Duffeltdijk nr. 11 in Kekerdom het middelpunt. Deze kerk is een rijksmonument en het oudste deel ervan dateert al uit ca. 1400, de sacristie uit ca. 1600 en het laatste travee van het schip, het koor en de toren uit 1873. De rijke geschiedenis van de kerk werd uitgebreid belicht. Er was een gevarieerd programma samengesteld met o.a. een inleiding over de geschiedenis van de kerk en een rondleiding door Harry Sanders. Het kamerkoor Capella Ducis uit ‘s Hertogenbosch o.l.v. dirigent Frans van der Loo en organist Cor van Wageningen hebben hun medewerking verleend. Capella Ducis, bestaande uit 24 personen, is een kamerkoor voor oude muziek. Dat is muziek uit de periode van renaissance tot en met barok met af en toe een uitstapje naar iets nieuwer werk.  zie de foto’s.

DSC_9230 naam (Large)