15 september 2013

Herdenking in het Duitse Kranenburg.

DSC_8783naam (Large)

Zondagmorgen is ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers in het Duitse Kranenburg een korte herdenking gehouden bij het monument voor het Rathaus, waaraan o.a. burgemeester Steins van Kranenburg en locoburgemeester Leidy van der Aalst van Ubbergen, alsmede de leden van het herdenkingscomité uit Ubbergen deelnamen. Door alle drie werd een bloemstuk bij het monument gelegd. Dit monument is ter nagedachtenis aan  twee omgekomen Amerikaanse parachutisten. Zij werden op 17 september 1944, na hun landing op toevallig Duits grondgebied, door douaniers gevangen genomen en naar het gemeentehuis in Kranenburg gebracht. Daar aangekomen werden ze door de SA-man Ludwig Klüttgen, afkomstig uit Aken, standrechtelijk doodgeschoten. Ter nagedachtenis aan deze brute moord op deze ongewapende militairen bevindt zich voor de ingang van het Rathaus in Kranenburg een passend monument. zie de foto’s.