15 september 2013

Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt bij Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Ieder jaar in september wordt bij het Bevrijdingsmuseum een Bevrijdingsfestival georganiseerd; september is nl. de maand waarin voor grote delen van het Rijk van Nijmegen in 1944 de bevrijding begon: nu precies 69 jaar geleden! Dat werd vandaag, zondag 15 september, ook weer groots gevierd rondom en in het Bevrijdingsmuseum. Voor kinderen was er gelegenheid om gratis mee te doen aan de Kindervrijmarkt en het Bevrijdingsfestival. Gedurende de hele dag was er ook muziek en kon men genieten van diverse andere activiteiten zoals een circus workshop. Het Nimweegs dweilorkest Fantatteme trok enige tijd rond en maakte muziek, dat afgewisseld werd door muziek van accordeonist Pieter Geijsberts en doedelzakspeler McSpierburg. De Cotton Club gaf een  swingdansshow uit de 20’er en 30’er jaren en de  Starlight Sisters  traden een aantal keren op met live muziek uit de jaren ’40. De weersomstandigheden waren perfect en dat zorgde er voor, dat er veel bezoekers kwamen. Daarbij was op het terrein de start en finish van de “Euregiovrijheidswandeling”. Ook kon men met een speciale bus de Battlefieldtour “Operatie Veritable”doen.  En natuurlijk waren er weer historische legervoertuigen aanwezig terwijl radiozendamateurs weer lieten zien, hoe dat in oorlogstijd gebeurde. zie de foto’s.DSC_9153kopie (Large)