14 september 2013

Presentatie boek Leo Preusting.

In januari 2011 kreeg Leo Preusting uit Zyfflich (geb. Nijmegen 1953) de diagnose slokdarmkanker te horen. Vanaf dat moment werd hij ondergedompeld in een wereld van kanker, dood, ziekenhuis en behandelingen. Na bestralingen en chemo’s werd hij uiteindelijk geopereerd, waarbij de slokdarm en een groot deel van de maag werden verwijderd. In het boek “Kop d’r Veur” beschrijft hij minutieus de gebeurtenissen in de maanden vanaf de eerste klachten tot aan het begin van de herstelperiode na de operatie. Chronologisch, opmerkelijk direct en soms met humor laat hij zien wat er verandert in het leven van iemand die plotseling kankerpatiënt wordt en met welke emoties hij te maken krijgt. Vastberadenheid en een ongekend positief geloof in een goede afloop hebben hem door deze moeilijke fase in zijn leven geleid.  Vandaag, zaterdag 14 september, was de presentatie van zijn boek in de kantine van de Gelderlander, waar plm 125 mensen bij aanwezig waren. Na het welkomstwoord door Leo nam vriend en collega Pieter de Leeuw het stokje over. Hij interviewde eerst Dr. Han Bonenkamp (UMC St. Radboud), oncologisch chirurg en ook de behandeld arts van Leo. Daarna hield zus Gerda een verhaal over ‘Mien Bruur’ en sprak journalist Bas van der Hoeven een column uit met als titel ‘Het Leuke van Kanker’. Nadat Leo enkele fragmenten had voorgelezen, werd het eerste exemplaar overhandigd aan dokter Bonenkamp. Tussendoor en daarna was er live muziek door een vijftal gelouterde muzikanten, te weten Pieter de Leeuw (toetsen en zang), Gerard de Boer (saxofoon),  Rob Rosendaal (mondharmonica),  en Menno Pols (bas) en Maurice Doppen (slagwerk en zang). Na de presentatie werd het glas geheven en kon men het boek ter plekke kopen voor € 19,95. En natuurlijk stond men daarna in de rij om het boek door Leo met een persoonlijke noot te laten signeren. Het boek is o.a. verkrijgbaar bij Primera in Beek. zie de foto’s.DSC_8719naam (Large)