13 september 2013

Oogstfeest bij schooltuin de Wielewaal.

De Wielewaal is de eerste schooltuin van Nijmegen en ligt langs de Ooysedijk in het Ooijse Schependom. In april 2010 zijn zes groepen in deze tuinen gestart. Nu, in 2013, komen van zeven groepen 6/7 van Nijmeegse scholen  de leerlingen wekelijks werken in de schooltuin de Wielewaal. Onder leiding van meester Gert leren kinderen spelenderwijs groente verbouwen op hun eigen tuintje. De kinderen zijn erg enthousiast! Donderdagmiddag was het oogstfeest, dat deze keer alweer voor de vierde keer gehouden werd. Wethouder Jan van der Meer was aanwezig om de kinderen een hart onder de riem te steken en een prijs uit te reiken aan Martijn Vissers, want hij was degene, die geraden had hoe zwaar de grootste pompoen in de tuin woog. Deze woog 16,6 kg en Martijn zat daar het dichtste bij. Uit handen van de wethouder kreeg hij een boekje over vlinders aangeboden.  zie de foto’s

DSC_7925 naam (Large)