9 september 2013

Kermiszondag in Ooij met installatie nieuwe koning.

De dag begon zondag somber, maar toen de start van de rondgang van schutterij de Eendracht in Ooij was, scheen de zon en de rest van de dag was het prachtig weer. Een goed teken voor de Ooijse kermis- en schuttersfeesten. De rondgang eindigde nabij het kermisterrein, waar voor het huidige koningspaar Ivo Hendriks en Wilma , alsmede voor hun opvolgers en het keizerspaar, een vendelhulde werd gegeven. In de schutterstent volgde vervolgens het installatieritueel van het nieuwe koningspaar Wim Heinen en zijn vrouw Ans. Het oude koningspaar zal het komende jaar doorgaan als koningspaar van de Federatie, waarmee ze het eerste koningspaar in de geschiedenis van de Ooijse schutterij Eendracht zijn, die dit geworden zijn. Brigida van Mourik werd geïnstalleerd als nieuwe jeugdkoningin en volgt daarmee Justin van den Brink op, die deze titel twee jaar heeft mogen voeren. zie de foto’s.

DSC_5725naam (Large)