9 september 2013

Festiviteiten Millingerwaard 20 jaar.

DSC_6102naam (Large)

Zondag was het feest in de Millingerwaard.  Op het terrein bij de ingang (de Lange Paal) op de grens van Ubbergen en Millingen aan de Rijn konden de bezoekers terecht voor allerlei activiteiten en zo’n 500 bezoekers maakten van deze gelegenheid gebruik. Men had op meer gehoopt, maar het weer speelde zondagmorgen parten. De dag begon met regen maar later in de morgen klaarde het op en toen kwamen ook de eerste bezoekers. Een groepje lopers van de Loopgroep Ooijpolder gingen als eerste van start met een loop door de Millingerwaard. Daarna kon men mee doen aan allerlei activiteiten, zoals een wandeltocht met Staatsbosbeheer en de Stichting ARK,  een kabouterpad voor de kleine kinderen, een tocht waarbij men foto’s kon maken en diverse andere activiteiten op het terrein zelf. De bezoekers konden een wenskaart invullen en uit die wenskaarten werden een aantal personen getrokken, die ’s avond mee konden in de luchtballonnen van het Wereld Natuur Fonds. Omstreeks 12.00 uur werden de festiviteiten officieel geopend door presentator Harm Edens en burgemeester Marianne Schuurmans  van Millingen aan de Rijn en locoburgemeester Ria Barber van Ubbergen. Ook werd werd bekend gemaakt dat het Natuurgebied De Gelderse Poort, waar de Millingerwaard deel van uit maakt, nu hoort bij een nieuw netwerk van verwilderde natuurgebieden in Europa, het Europen Rewilding Netwerk. Officieel wordt dat pas op 4 oktober in Spanje bekend gemaakt, maar omdat het nu feest is in de Millingerwaard, maakte Frans Schepers van Rewilding Europa, dit nu alvast bekend en overhandigde hij de bijbehorende oorkonde aan de directeur van Staatsbosbeheer. Gedurende de middag kon men ook een stukje omhoog in een luchtballon, welke daar aangelijnd zat.  De prijswinnaars van de verloting gingen na afloop van het feest omstreeks 18.30 uur de lucht in. zie de foto’s.