6 september 2013

Bevrijdingsfestival & Kindervrijmarkt zondag 15 september 2013

Op zondag 15 september a.s. organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek een groot Bevrijdingsfestival ter gelegenheid van de 69ste verjaardag van Operatie Market Garden en de bevrijding van het Rijk van Nijmegen. Dit wordt herdacht en gevierd in en rond het Bevrijdingsmuseum van 10.30- 17.00 uur.
Er is een kindervrijmarkt waar kinderen van alle basisscholen uit het Rijk van Nijmegen hun spullen te koop mogen aanbieden. Reserveren is niet nodig. De jonge bezoekers kunnen zich ook uitleven in de workshop van de Circuswinkel. Ook kunnen kinderen ergens een plekje opzoeken en bijvoorbeeld eigen muziek maken of een voorstelling geven. Verder zijn er de hele dag door op het buitenterrein spetterende live optredens van o.a the Cotton Club met een swingdansshow uit de 20’er en 30’er jaren, the Starlight Sisters met muziek uit de jaren ’40 en het Nijmeegse dweilorkest Fantatteme. Daarnaast de hele dag: een static show van historische legervoertuigen, een radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit de oorlogstijd, verkoop 2e hands boeken WO2, de vfonds Bandritzer: een spannende teletijdmachine, battlefield bustours van 1,5 uur langs de historische locaties van Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief en de Euregio Vrijheidswandeling door het gebied van Market Garden en dwars door het museum (info: www.wandeleninvrijheid.nl.).  Speciale entreeprijs voor het hele Bevrijdingsfestival: kinderen t/m 12  jaar gratis, kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen € 5,- pp (MK geldig), dit is incl. parkeren, buitenprogramma en entree Bevrijdingsmuseum!! Het innemen van een plaats op de kindervrijmarkt is mogelijk vanaf 8.30 uur. Iedereen is van harte welkom!   Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4,  6561 KR Groesbeek; Datum en tijd: zondag 15 september 2013 van 10.30-17.00 uur; Informatie: 024-3974404, www.bevrijdingsmuseum.nl; info@bevrijdingsmuseum.nl  Facebook.com/Bevrijdingsmuseum;twitter:@bevrijding

Starlight Sisters3 (2)