5 september 2013

Avondopenstelling tuin ‘de Villa’ en onthulling gedicht Victor Vroomkoning.

De familie Frederix van “De Villa” in Persingen, had woensdagavond een speciale tuinopenstelling. De tuin, welke 2 1/2 ha groot is, trekt jaarlijks heel wat bezoekers, maar woensdagavond was er iets speciaals. Het gedicht Ansichtkaart van Wercheren werd deze avond onthult  door Cea van Dillen-Janssen, dochter van Thé de onderwijzer, die de Villa bewoond heeft. Dit gedicht is gemaakt door Victor Vroomkoning, die daarin speciaal het gebied achter de tuin (uit de Tweede Weeldoorlog)  benoemd heeft.  Vooraf aan de onthulling vertelde Jan van Eck  over de historie van Wercheren, waarna Victor Vroomkoning  zijn gedicht voorlas. zie de foto’s.

DSC_3567naam (Large)

Ansichtkaart van Wercheren: Een handvol Polhoeven vanuit de lucht gezien als onbeduidende vlokken in een veld maar sterk door een terp, geworteld als een duizenknoopfamilie. Vlak daarbij De Villa, Dame onder het boerenvolk. Nadat de para’s uit de hemel waren gesneeuwd. kwam Zij onder de vlag van Het Rode Kruis en schreeuwde dat van dak en poort en ramen, dat men ook het witte vijftal ging ontzien. Vuur en water sloegen gaten in dit vlakke land, het kleinste kerkdorp werd nog kleiner. maar Villa en pollen overleefden: O, wonder van Wercheren. Victor Vroomkoning 2013