26 augustus 2013

Kamerkoor Muzimare viert twintigjarig bestaan

Kamerkoor Muzimare (Grave)  viert twintigjarig bestaan.  Met een feestelijk concert in de Pfarrkirche St. Martin in Zyfflich, gem Kranenburg (D) viert kamerkoor Muzimare op zaterdag 21 september 2013 zijn twintigjarig  jubileum. Het concert begint om 20.00u. Sinds maart 1993 geeft een enthousiaste groep mannen en vrouwen, onder leiding van een zeer gedreven, inspirerende dirigente, regelmatig een concertuitvoering op verschillende plaatsen. En iedere keer weer met een ander verhaal. Vaste thema’s zijn Kerstmis en Pasen, soms wordt er ook een profaan verhaal verteld, bv. over de liefde, zoals in dit concert. De verrassende programma’s worden met veel zorg door de dirigente Sophia Brink, die al vanaf het begin voor het koor staat, samengesteld. Zij let daarbij niet alleen op de muziek, maar ook de tekst speelt in de keuze een belangrijke rol. Er worden muziekstukken uitgevoerd uit de beginjaren van het koor, maar ook een aantal nieuwe stukken. Geert Verhallen begeleidt het koor op de piano en het geheel staat onder leiding van Sophia Brink. Er wordt geen entree gevraagd, maar we vragen na afloop een vrijwillige bijdrage. Met deze giften hoopt Muzimare ook in de toekomst regelmatig concertseries te kunnen blijven geven.

DSC00110 Muzimare (Large)