25 augustus 2013

Willem Heinen nieuwe schutterskoning schutterij Eendracht Ooij.

Willem Heinen, voorzitter van schutterij Eendracht Ooij en sinds 2001 woonachtig in Ooij,  wordt tijdens de Ooijse kermis in september de nieuwe koning van schutterij Eendracht in Ooij. In een duel met zijn vrouw Ans, gelukte het Willem om bij het 49e schot de vogel naar beneden te schieten. Samen met zijn vrouw zullen zij op 8 september a.s., de zondag van de Ooijse kermis,  tot Koning en Koningin van de schutterij worden gekroond, waarbij ze het huidige Koningspaar Ivo en Wilma (overigens de dochter van Willem en Ans) zullen opvolgen. Het koningschieten van schutterij Eendracht vond deze keer voor de tweede keer plaats achter het dorpshuis De Sprong.  De schuttersdag werd al om 13.00 uur begonnen met een brunch voor alle leden in dorpshuis De Sprong, waarbij ook een aantal leden gehuldigd werd.  De huidige koning Ivo  kreeg de zilveren speld voor zijn 25 jarig lidmaatschap, terwijl Wim Jordens en Wim Zweverink elk de gouden speld opgespeld kregen voor hun 40 jarig lidmaatschap.  50 jaar lid waren Geert Basten, Wim Leenders en Theo Strik, die alle drie erelid van de vereniging werden. In het rijtje ontbreekt Fédor Scholten. Ook hij is 25 jaar lid maar kon i.v.m. werkzaamheden niet aanwezig zijn en zal op een later tijdstip gehuldigd worden.  Na de huldiging werd een groepsfoto van alle geüniformeerde leden gemaakt en volgde een muzikale rondgang door het dorp muzikale rondgang door het dorp, gevolgd door de schietwedstrijden gehouden op het grasveld achter dorpshuis de Sprong. Een prachtige, gezellige locatie, waar, gedurende de middag, steeds meer publiek naar toe trok. Daar werd ook voor het nieuwe en het oude koningspaar en voor de nieuwe  jeugdkoningin, de 9 jarige Brigida van Mourik, alsmede voor het keizerspaar Pieter Corté en Marian Engelen, gevendeld. zie de foto’s. DSC_9143  naam (Large)

 

De uitslagen van het Koningschieten 2013 zijn als volgt:
1e prijs, de kop: Margaret Reijnen-Bouwman.
2e prijs, rechter vleugel: Kees Woudstra
3e prijs, linker vleugel: Leander vd Griend
4e prijs, staart: Dave Reijnen.
Jeugdkoningschieten: 1e en 3e prijs: Iris van Rossum;
2e prijs: Justin vd Brink;
4e prijs: Pamela Awater.
Wipschieten voor de Jan Reijnenbokaal:
1e prijs: Theo Reijnen.
2e prijs: Jean-Paul Arnts
3e prijs: Marco Groothuizen
Koning: Willem Heinen.
jeugdkoningin: Brigida van Mourik.