20 augustus 2013

Mini Hortus Arcadis in Kekerdom

 

Het moet allemaal nog een beetje groeien maar sinds vandaag heeft het dorp Kekerdom in de Ooijpolder er een “publiekstrekker” bij. Achter het horecabedrijf “De Waard van Kekerdom” onthulde dinsdagmiddag wethouder Leidy van der Aalst van de gemeente Ubbergen  het naamplaatje van de binnentuin achter dit Wilderniscafé in Kekerdom.  Het is  een mini-hortus. De grote Hortus, een botanische tuin,  in Nijmegen (Brakkestein) is eerder door de eigenaar van het Wilderniscafé  (Triple E) gekocht en de binnentuin in Kekerdom heeft een vergelijkbare bestemming gekregen, maar dan in miniformaat.  De Hortus Kekerdom, een botanische tuin zoals de Hortus Arcadië in Nijmegen. “Daar is het een dependance van”, zegt Simone Blok van het Arnhemse bedrijf Triple E. De tuin is op de plek van de parkeerplaats gekomen tussen het café en het voormalige dorpshuis. Herman Leensen maakte de foto’s. Zie de foto’s.DSC_9441kopie (Large)