10 augustus 2013

De Kaaij heeft haar beeldengroep terug.

Kunstwerk krijgt tijdelijke vergunning van 5 jaar.  Ver boven de hoofden van de voorbijgangers torent een aantal beelden uit. Het zijn fragiele, menselijke figuren van gaas zittend op houten palen, die hun zoekende blik richten naar de
verre horizon. Wie afgelopen zomer en najaar over de kade van de Waal in Nijmegen struinde werd aangenaam verrast door een poëtische beeldengroep aan de oever van de Waal. Dit kunstwerk ,ontworpen door de Nijmeegse kunstenaars, Andreas Hetfeld en Suus Baltussen, is vrijdagavond teruggeplaatst ,  ism de firma Weijers. De gemeente Nijmegen heeft de beeldengroep geadopteerd en bestempeld als een werk wat haar plek aan de oever bij de Waalbrug verdient en daarom een tijdelijke vergunning (5 jaar) verleend. Het kunstwerk, is vorig jaar zomer in opdracht van Cultureel Terras De Kaaij gemaakt. Tijdens De Kaaij konden bezoekers de kunstenaars letterlijk op de vingers kijken en de totstandkoming van de beeldengroep van begin tot plaatsing volgen. De menselijke figuren zijn omhulsels van bezoekers, die het aandurfden om zich onder het oog van het publiek in gaas te laten inpakken. Dat de beelden een tijdje zijn weggeweest heeft alles te maken met de vergunningprocedure en de hoge waterstanden van de afgelopen maanden van de Waal. Door dit laatste was het technisch gezien niet mogelijk om de beelden in een stevige fundering te plaatsen. Afgelopen maandag 5 augustus is de fundering gestort. Het terugplaatsen van het kunstwerk was tevens ook het startsein voor de Zomerstaart van Cultureel Terras De Kaaij. Ze staan weer op hun vertrouwde plek, pal naast de monumentale Waalbrug. De Kaaij is van 9 augustus t/m 8 september dagelijks te bezoeken. Voor meer informatie: www.dekaaij.nl of  op facebook: www.facebook.com/dekaaij. zie de foto’s.

DSC_3668