8 augustus 2013

Schuiten en Schavuiten bij Jeugd3Daagse Ooij

Woensdag, de tweede dag van de Jeugd3daagse in Ooij stond in het teken van Schuiten en Schavuiten. Met 160 kinderen ging theaterbedrijf Spring uit Amsterdam in één dag een toneelstuk instuderen en dat lukte op voortreffelijke wijze. Met veel enthousiasme speelden de kinderen in dorpshuis De Sprong hun rollen. dat zich afspeelde in de wereld rond 1650. Tijdens de verjaardag van Batavus Droogstoppel, een Amsterdamse makelaar in thee, vinden zijn gasten de thee niet te drinken. Dus gaat Droogstoppel met zijn twee tantes De Cost en De Baet met het schip van zeebonk Kapitein Koek op zoek naar de heerlijkste theesoort ter wereld. Na een lange zeereis belanden Droogstoppel c.s. in China waar ze getuige zijn van een zeer oude theeceremonie. Met een heerlijke theesoort koerst Droogstoppel op huis aan. Helaas wordt het schip door de piraten van Bloody Mary geënterd. De thee en kapitein Koek’s jenevervoorraad worden in beslag genomen, het kompas onklaar gemaakt. Het gezelschap wordt, zónder kompas, weer de zee op gestuurd. Na een zéér lange tocht over de Stille Oceaan belanden ze in Colombia op de plantage van Melita Valdez, waar kinderen helpen bij het oogsten van donkere bonen. Het gezelschap krijgt een drankje hiervan te drinken. Wat een heerlijke thee! Batavus krijgt een zak bonen mee en keert na een lange reis in Holland terug. Daar blijkt de nieuwe troostthee zeer in de smaak van de handelaren te vallen! Ze bestellen direct enorme partijen. En Batavus Droogstoppel wordt een rijk man! Na afloop van de voorstelling werd afscheid genomen van Eric van der Velden, die 12 jaar had meegewerkt aan de organisatie van de Jeugd3Daagse. Speciaal voor hem was een lied ingestudeerd. zie de foto’s.

DSC_2770NAAM