8 augustus 2013

Felle brand in Persingen

Een felle brand heeft vannacht een schuur bij loonbedrijf W.vd. Brink annex paardenpensionstalling ’t Thorentje in de as gelegd. Eigenaar Wilfred van den Brink merkte vannacht dat het licht in zijn woning uitging. Bij nader onderzoek bleek de aardlekschakelaar zijn werk te hebben gedaan en bleek achter de woning de schuur in de brand te staan. Het lukte hem om de paarden uit de stal te halen en een aantal tractoren veilig te stellen, maar een tractor en een voorraad hooi gingen bij de brand verloren. De brandweerkorpsen van Ubbergen en Millingen aan de Rijn hebben het vuur bestreden. Vermoedelijk is kortsluiting in de tractor de oorzaak van de brand maar dat moet nog nader onderzocht worden. zie de foto’s

DSC_2824brand (Medium)

zie artikel in de Gelderlander.