11 juli 2013

Britse Aylesbury Music Centre Big Band in het Bevrijdingsmuseum

Vanavond speelde de Britse Aylesbury Music Centre Big Band in het Bevrijdingsmuseum te Groesbeek. De band bracht naast haar indrukwekkend brede repertoire ook prachtige muziek uit de bevrijdingsjaren en de periode van wederopbouw. Het werd een spetterend optreden wat hen veel applaus van het publiek opleverde. Deze jonge muzikanten, die de band op hun 18e weer moeten verlaten en speelden  o.l.v. Nick Care zijn nu al samen één van de succesvolste jazzactmuzikanten in hun vaderland Groot Brittannië. De band won namelijk al 28 nationale prijzen waaronder 4x de BBC National Big Band Competition alsook de ‘Outstanding Performance Award’ van het Montreux Jazz Festival. In het Bevrijdingsmuseum speelden ze o.a. uit het repertoire van Benny Goodman, Cab Calloway, Count Basie, Duke Ellington en Glenn Miller. Het was meer dan de moeite waard om hen te horen spelen. zie de foto’s.

DSC_8008 Bigband