30 juni 2013

Solextoer in Kekerdom en omgeving

Afgelopen zaterdag organiseerde Kekerdommer en oud Oldenzaler Harry Hampsink samen met Millingenaar Bart Berning, beiden solexliefhebbers, een solextoertocht voor solexclub Oldenzaal. Na ontvangst van de Solexclub Oldenzaal bij “De Waard van Kekerdom” vond hier onder het genot van een kop koffie een korte uitleg over de route plaats. Omstreeks 11:30 uur vertrok het gezelschap van ongeveer 20 solexrijders vanuit Kekerdom over de dijk richting Millingen. Na de overstreek met het voetveer voerde de tocht via Tolkamer naar Pannerden. Hier werd de oversteek gemaakt naar Doornenburg. Hier werd het kasteel Doornenburg bezocht. Vervolgens ging het gezelschap over de dijk onderweg naar Nijmegen. De groep kreeg veel bekijks van fietsers en wandelaars die er door het mooie weer er ook in grote getale op uit waren getrokken. Na een stop op de Waalkade in Nijmegen voerde de route via de Ooijse Bandijk door de Ooij via de Kerkdijk naar Zyfflich. De laatste etappe van in totaal 70 km was van Zyfflich naar Leuth. Bij de Rosmolen in Leuth had Frans een heerlijke maaltijd voor de groep bereid. Na nog een borreltje te hebben gedronken keerde de groep met de nodige indrukken van het rivierenlandschap na een mooie dag huiswaarts. zie de foto’s van Frans Bootsma.

solextoer