25 juni 2013

Proeverij in Kulturhus te Beek

De gemeente Ubbergen en Stichting Kalorama  verzorgen sinds jaren samen een maaltijdvoorziening aan inwoners die (tijdelijk) niet zelf voor een warme maaltijd kunnen zorgen. Dit gaat veranderen. De maaltijdvoorziening via de gemeente Ubbergen en Stichting Kalorama  stopt namelijk op 1 juli 2013. De functie ‘Gast aan tafel’ in Verzorgingshuis het Höfke blijft bestaan.  De maaltijdvoorziening wordt geregeld door de heer H. Meij.  Deze gaat binnenkort met pensioen. De gemeente Ubbergen en stichting Kalorama hebben samen besloten om zijn functie niet opnieuw in te vullen. Er is besloten om te stoppen met de maaltijdvoorziening en deze over te dragen aan andere aanbieders. Er zijn tegenwoordig veel aanbieders met mooie en goede producten waar inwoners rechtstreeks, zonder indicatie van de gemeente, een maaltijd kunnen kopen.  Vandaag konden de inwoners van Ubbergen in het Kulturhus te Beek kennis maken met twee van deze aanbieders.  De Maaltijdservice en Ding Dong. Door hen werd een duidelijke uitleg gegeven over wat er allemaal op de markt is en wat zij te bieden hebben en alle aanwezige gasten konden gelijk mee eten en zo alvast proeven wat deze aanbieders in hun mars hebben. Tijdens deze presentatie werd de (piano-) muziek verzorgd door pianist en leraar Ronald uit Kekerdom en werd er een fotopresentatie van oude foto’s uuit de gemeente Ubbergen  gegeven door Wim Ebben. zie de foto’s.

DSC_1472_maaltijden