18 juni 2013

MillingenaanderijnUbbergenGroesbeek

Vanmorgen werd tijdens een persconferentie in het gemeentehuis te Groesbeek de nieuwe (voorlopige) werknaam van de drie, in 2014, samengevoegde gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek bekend gemaakt. Burgemeester Harry Keereweer van Groesbeek, in gezelschap van Marian Schuurmans, burgemeester  van Millingen aan de Rijn en Paul Wilbers van Ubbergen, maakte dit bekend en gaf aan, dat er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2014 een referendum (Volksraadpleging) gehouden gaat worden, waarbij de inwoners van deze drie gemeenten kunnen aangeven, voor welke twee namen ze zijn, gemeente Groesbeek of gemeente Berg en Dal. Ooit was men het al eens over de naam Berg en Dal maar een groepje uit  Groesbeek gooide roet in het eten en wilde, dat de nieuwe naam Groesbeek wordt.   Na de herindeling zal de werknaam dan Millingen aan de Rijn Ubbergen Groesbeek worden, misschien wel met streepjes er tussen, zodat deze nog langer wordt. Hier zijn ook weer extra kosten mee gemoeid. Een inwoner van de nieuwe gemeente zal dan in die tijd, als woonplaats de lange naam in zijn paspoort krijgen. De gemeenteraden van Groesbeek en Ubbergen zullen hierover beslissen in de raadsvergadering van 27 juni, terwijl Millingen dat op 3 juli zal doen. zie de foto’s van de persconferentie.
DSC_8734_MUG