12 juni 2013

Nationale Buitenspeeldag in de gemeente Ubbergen

In de gemeente Ubbergen deden vandaag 3 dorpen mee aan de Nationale Buitenspeeldag. In Ooij werden op het nieuwe terrein van “De Speulplek” diverse activiteiten georganiseerd, waaraan ongeveer 100 kinderen vol enthousiasme meededen. Het was voor het eerst, dat Ooij aan dit feest mee deed. In Erlecom was de Erlecomseweg weer enkele uren afgesloten, zodat ook daar de kinderen “gewoon op straat” konden spelen. Daar viel de belangstelling wat tegen, hetgeen waarschijnlijk aan het grote succes van de Speulplek lag. Diverse kinderen waren daar naar toe gegaan. De organistatie in Erlecom hoopt, dat ze ooit nog eens een eigen plek zullen krijgen en ze kijken “lonkend” naar het terrein van het zandwinningsbedrijf DekkervanderKamp, dat nu ontmanteld is. En in Leuth waren alle activiteiten, zoals al enkele jaren het geval is, in de speeltuin “De Rollebol”. Ook daar was veel belangstelling.van de jeugd, ouders en grootouders. zie de foto’s.

DSC_6052_Buitenspeeldag_copy DSC_6116_Buitenspeeldag_Erlecom DSC_6228_Buitenspeeldag_Leuth