3 juni 2013

Werkzaamheden Botsestraat N840 in Leuth

Deze week is het de bedoeling dat de werkzaamheden aan de Botsestraat in Leuth worden afgerond, althans dat het verkeer weer vrij door Leuth kan rijden. Vandaag echter werd op de Botsestraat een stuk uit het nieuwe wegdek gehaald om daar werkzaamheden t.b.v. de riolering te verrichten. Buurtbewoners vroegen zich af, of daardoor de geplande asfaltering van a.s. donderdag wl door zal kunnen gaan. Intussen blijft het verkeer in en door Leuth problematisch. Een ambulance, welke vanavond naar de Zeelandsestraat in Millingen aan de Rijn moest voor een reanimatie reed in Leuth verkeerd, waardoor het langer duurde voordat deze bij het slachtoffer, een inwoonster van Leuth, kon komen. Hoe haar situatie is, is onbekend. Ze werd per ambulance en onder politiebegeleiding, naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Volgens de Gelderlander ging het hier niet om een reanimatie, maar om een vrouw die met de fiets gevallen was en steeds weg viel. Een bewoner van Leuth meldde n.a.v. de problemen met de ambulancedienst: “Wij hebben gisterenavond gebeld met de contactpersoon van de provincie Gelderland over het feit dat er gisterenavond twee ambulances en een auto van de huisartsenpost zich vastreden in de woonwijk in Leuth. Volgens de provincie wordt er elke ochtend  gecommuniceerd met de ambulancedienst over de situatie aan de weg.  Ook gisteren is duidelijk doorgegeven dat de doorgaande weg door Leuth naar Millingen niet bereikbaar was.Gisterenavond wist de uitvoerder ons te melden dat er door de ambulancedienst ergens in de communicatie iets niet goed is gegaan waardoor die blijkbaar vanuit gingen dat de N840 door Leuth weer open was.De fout ligt dus voor zover wij begrepen hebben niet bij de aannemer of de gemeente maar bij de ambulancedienst”.