3 juni 2013

Free Nature treft voorbereidingen voor het hoge water

Medewerkers van FREE Nature hebben vandaag al voorbereidingen getroffen voor het komende Hoogwater in de Erlecomse polder. Daar lopen de Koniks en de Galloways, welke normaal bij hoogwater geëvacueerd worden en dan worden overgebracht naar de Groenlanden. Omdat dit een kostbare en arbeidsintensieve operatie is en met verwacht, dat het water een deel van het terrein niet zal bereiken, heeft men op die plek, die enkele hectares groot is, alvst een aantal grote balen hooi voor de dieren gebracht, zodat ze zich daar zelf kunnen redden. De verwachting is dat deze periode niet zo lang zal duren als de hoogwater periodes in de winter. Mocht het toch fout gaan, dan heeft men al een evacuatieplan voor de dieren en worden de dieren met de veerpont van Kievits in veiligheid gebracht. Vooralsnog gaat men daar niet van uit. Ook Rijkswaterstaat is extra alert op het water. Daar was men vandaag bezig om de boeien aan te passen. zie de foto’s.
DSC_0509FREE

zie NU.NL