28 mei 2013

Scholeksters op het dak.

Al enkele jaren broedt een Scholeksterpaartje op het dak van de flatjes aan de Loeffenstraat in Ooij, die ooit als verzorgingsflatjes bedoeld waren en nu bewoond worden door senioren. Vorig jaar was één van de scholeksters dood gegaan maar dit jaar verscheen er toch weer een compleet stelletje op het dak. Intussen hebben ze daar vier jongen gekregen, welke de hele dag over het dak lopen. Dit schijnen ze zo’n vier weken uit te houden, waarna ze uitvliegen. Ook op het dak van de baisschool Opweg in Ooij zitten Scholeksters. Zij maken zoveel herrie, dat het in de school duidelijk te horen is. Daar komen ze ook elk jaar terug en het zijn inmiddels Schooleksters geworden. zie de foto’s.

DSC_6187_scholeksters

Op 29 mei bericht gehad dat de twee grootste jonge scholeksters dood beneden lagen. De andere twee lopen wel beneden rond. Jammer.