27 mei 2013

Politie pakt inbrekers in Beek

Politiemensen van het team Groesbeek van de Nationale Politie hebben zondagmorgen naar twee inbrekers gezocht die hadden ingebroken in een woning/ garage aan de Rijksstraatweg in Beek. De daders hadden  eerder  een auto gestolen in de wijk Tolhuis in Nijmegen en waren na de inbraak gevlucht. Wijkagent Jeroen Caerteling twitterde dat de daders, met dank aan een oplettende burger en het scherpe oog van zijn collega’s, toch gepakt konden worden. Rond 07.00 uur waren inbrekers bezig in een woning aan de Rijksstraatweg en deze werden gestoord door de bewoner. Ze gingen er vervolgens vandoor door een weiland en door sloten. Daar werden ze ingesloten door eenheden van de politie  en een speurhond maar werden toen niet direct gevonden.  In de middag rond 12.00 uur kwam er een melding van een getuige,  dat de inbrekers richting Nijmegen liepen en ter hoogte waren van de Total. Een surveillerende motoragent was dichtbij en is met zijn  motor ter plaatse gegaan. Daarna gelukte het hem (als solo motorrijder en met behulp van de oplettende burger) om de beide verdachten (een 20-jarige uit Groesbeek en een 39-jarige uit Gennep) aan te houden, waarna ze naar het Hoofdbureau in Nijmegen werden overgebracht.
DSCF2600