27 mei 2013

Opening studio en Open Huis WFM

Zaterdag 25 en zondag 26 mei hield Streekomroep WFM open huis in de nieuwe studio. Sinds januari 2013 opereert de omroep vanuit de voormalige brandweerkazerne in de St. Willibrordstraat in Millingen aan de Rijn. Tal van verenigingen, adverteerders, collega-omroepen en overige belangstellenden bezochten de studio, waar een speciaal live-programma werd uitgezonden, zodat de bezoekers een goede indruk kregen hoe een radio-uitzending werd gemaakt. De diverse presentatoren en interviewers verzorgden een afwisselend programma. Het was ook het weekend waarin de uitvaart plaatsvond van oud-verslaggever Theo Wiellersen. Tijdens de uitzendingen werden daarom ook fragmenten uit de geschiedenis van Theo uitgezonden, waaronder interviews met Staatsbosbeheer, verschillende politici en een fragment uit Theo’s laatste uitzending, een gesprek met oud-ministerpresident Dries van Agt. Zondag werd de studio officieel geopend door burgemeester Marianne Schuurmans van Millingen aan de Rijn en locoburgemeester Leidy van der Aalst van Ubbergen. Even daarna zegende pastoor Eric Smits alle ruimtes van de studio, alsmede het kruis, dat een plaats kreeg in de studio. Ook oud-medewerkers van de omroep bezochten met belangstelling de open dagen en namen deel aan de uitzendingen middels interviews. Erik Hell maakte de foto’s.

DSC_7083