26 mei 2013

Kringdag Rijk van Nijmegen De Betuwe in Ooij

Vandaag, zondag,  vond in Ooij de Kringdag Rijk van Nijmegen- de Betuwe plaats op de sportvelden de Kempkes. Al vanaf 09.00 uur verzamelden zich 14 schutterijen en Gildes in de kantine van sportvereniging SVO’68, waar ze werden ontvangen door de organiserende schutterij Eendracht Ooij. Daar ook werd de erewijn gedronken, welke werd aangeboden door locoburgemeester Ria Barber, namens de gemeente Ubbergen. Vervolgens werd op het feestterrein de dag officiëel geopend met diverse sprekers met aansluitend een defilé. Dit werd gevolgd door een rondgang door het dorp met alle aanwezige schutterijen en Gildes, waaraan ook de marswedstrijden waren verbonden. Gelukkig was het gedurende deze tijd droog en konden alle deelnemers ook weer droog het feestterrein bereiken. Op het feestterrein waren daarna de diverse wedstrijden, waaronder het Kring-Koningschieten voor de koningen van de diverse verenigingen, het Koninginneschieten en het Jeugdkringkoningschieten. Bij het Kringkoningschieten was het Henk Eijkholt van schutterij St. Hubertus uit Groesbeek, die de romp van de vogel naar beneden schoot en hij mag zich dan ook voor het komende jaar Kring-Koning van het Rijk van Nijmegen- De Betuwe noemen. Bij het Koninginnenschieten was het belinda Viergever van schutterij Gijsbrecht van Aemstel uit Doornenburg, die de vogel naar beneden schoot en bij de jeugd was Nicole van Deelen van schutterij St. Sebastianus uit Gendt, die als winnares uit de bus kwam. helaas werkte het weer tijdens de wedstrijden niet echt mee. Het regende regelmatig en het was koud, maar aan het einde van de middag klaarde het op en scheen zelfs de zon nog even, zodat het nieuwe Koningspaar Henk en Mary Eikholt buiten op het terrein de vendelhulde van hun eigen schutterij en de jeugdvendeliers van schutterij Eendracht Ooij in ontvangst kon nemen. zie de foto’s
DSC_6838_Kringkoning

Uitslagen Kringkoningschieten:

Kop: Sjaak hendriks van Salvator Mundi nederasselt.

Linkervleugel: Co Ketelaer, Gijsbrecht van Aemstel, Doornenburg

Rechtervleugel: Tom van haaren, EMM Kekerdom

Kringkoning: Henk Eikholt, St. Hubertus Groesbeek.

 

Koninginnenschieten.

Kop: Wilhelm Killewald, ASG Nütterden.

Linkervleugel: Wilma Heinen, De Eendracht Ooij.

Rechtervleugel: Belinda Viergever, Gijsbrecht van Aemstel, Doornenburg. Zij schoot ook de romp er af en is daarmee Kringkoningin 2013.

 

Jeugd Kringkoningschieten.

Kop: Jurre Verheijen, B.U.B Beek-Ubbergen.

Linkervleugel: Justin van den Brink, De Eendracht, Ooij.

Rechtervleugel: Joey Schoenmakers, St. Gang en St. Laurentius Huissen.

Romp en Jeugd Kringkoningin: Nicole van Deelen, St. Sebastianus Gendt.