25 mei 2013

Nokki danseducatie geeft voorstelling in de Sprong in Ooij.

Nokki danseducatie gaf zaterdagmiddag een voorstelling Dans onder de naam “2Connect” in dorpshuis De Sprong in Ooij. zie de foto’s.

DSC_4779_Nokki

 

 

De dansvoorstelling heeft de naam 2CONNECT te danken aan Thijs. Hij en zijn moeder hebben deze naam verzonnen. De naam is erg toepasselijk voor de voorstelling. De voorstelling begint met een ouderwetse telefoon en loopt door naar de smartphone met alles wat je met een smartphone kan doen omgezet in dans. Tegenwoordig is iedereen verbonden met elkaar door de smartphone. Naast de ingestudeerde dansen bestaat de voorstelling ook uit interactief voetbal. Door de interactieve dans krijgt ook het publiek een rol aangeboden. Het publiek krijgt de gelegenheid om mee te componeren en deel te nemen aan een onderdeel van het choreografische proces, een actieve acterende rol van het publiek. De leerlingen hebben zelf de choreografie bedacht en daardoor is het hun eigen stuk geworden. De genoemde dansen zijn gedanst door de kinderen uit groep 4 tot en met groep 7. Naast de interactieve dansen hebben de kinderen uit groep 4 t/m 7 ook gedanst op wereld van mijn dromen van kinderen voor kinderen en Teenager.


Van de bovenste plank van de speelgoedkast valt de grote legpuzzel naar beneden en alle stukjes liggen nu door elkaar. De kinderen van groep 1/2 beelden puzzelstukjes uit en dansten hun eigen puzzel in elkaar. Ook werd tijdens de puzzeldans hard meegezongen. Verder hadden ze een dans met stoelen ingestudeerd en dansten ze met veel plezier op het lied puinhoop. Wat opviel aan de voorstelling was het plezier wat de kinderen hadden.


De kinderen van groep 3/4 hadden een emotionele dans op Marco Borsato met witte megaballonnen. Ze hebben een stoomcursus gehad om zelf kleine ‘zelfstandigen’ te worden en hebben hun eigen dans gemaakt om hun poetsbedrijf aan te prijzen. Naast deze dansen hadden ze ook twee dansen, de een over beroemd zijn en de andere over het werken als undercoveragent.


Met de hulp van alle kinderen, de ouders, opa’s en oma’s (voor en achter de schermen, tijdens de lessen), de medewerkers van het dorpshuis De Sprong is de voorstelling een groot succes geworden. Iedereen van harte bedankt. Het succes was af te lezen op de vrolijke gezichtjes van de kinderen. Henk Baron, bedankt voor het maken van de foto’s!


De kinderen hebben hard gewerkt om de voorstelling te maken en met veel plezier gedanst! Bij Nokki Dans Educatie staat plezier in dans voorop. De danslessen bestaan uit een streetdance / jazzdance gedeelte en dansexpressie. Voor meer informatie of heb je zin om een proefles (gratis) te komen volgen, stuur dan een e-mail naar dans@nokki.nl