24 mei 2013

Bondskanselier Angela Merkel in Nijmegen

Bondskanselier Angela Merkel van Duitsland was donderdagavond in Nijmegen, waar ze in de St. Stevenskerk het eredoctoraat kreeg uitgereikt. De Radboud Universiteit gaf haar de eretitel voor haar inzet voor Europa en haar visie op het belang van de wetenschap. In haar toespraak benadrukte Merkel het belang van economische groei. ‘De EU moet gemeenschappelijke manieren vinden om de werkloosheid onder jongeren te bestrijden. Alleen maar bezuinigen is niet de juiste manier, zei de 58-jarige bondskanselier. Merkel kwam rond 18.45 uur in de stromende regen aan bij de St. Stevenskerk, waar iedereen gelijk met paraplu’s om haar heen ging staan. Daardoor was daar weinig te fotograferen. Ze was met premier Rutte vanuit Kleef naar Nijmegen vertrokken. Tientallen belangstellenden, onder wie enkele actievoerders met spandoeken, hadden zich bij de kerk verzameld. De actiegroep Merkel Oprutte wilde haar een ‘schandedoctoraat’ aanbieden, maar door de hevige regenval lukte dat niet. na afloop ging het hele gezelschap te voet naar het Stadhuis, waar het diner werd gebruikt. Daarna gingen de Duitse gasten naar de Ooijpolder, waar drie helikopters van de “Landespolizei” klaar stonden om haar en haar gevolg naar het vliegveld Weeze te brengen. zie de foto’s. (komen nog meer)

DSC_3593_Merkel