19 mei 2013

Henri Lemmers nieuwe schutterskeizer Vriendenkring Leuth

Na een “spannende strijd” tussen de twee keizerskandidaten Geert Booltink en Henri Lemmens tijdens het driejaarlijkse Keizerschieten in Leuth, schoot Henri Lemmers met het 55e schot de vogel naar beneden. Hij mag zich daarom de komende drie jaar keizer noemen van schutterij De Vriendenkring in Leuth. Het Keizerschieten vond plaats op het terrein bij het schuttersgebouw van de Vriendenkring, waar eerst om de prijzen werd geschoten. Alle oud-koningen en twee oud-koninginnen waren al om 13.00 uur bij elkaar gekomen in de Vriendenkring voor een gezellig samenzijn en een gezamenlijke lunch.  De overige prijzen bij het Keizerschieten gingen naar Stefan Hubbers (kop 93e schot) Paul Jans (rechter vleugel 63e schot) en Lenie Gerritzen (linker vleugel 59e schot) De versierselen, behorende bij het keizerschap werden bij de nieuwe keizer omgehangen door  Lies Menting,  de weduwe van de vorige keizer Peter Menting, die in 2011 is overleden. Muzikale medewerking werd verleend door D.E.S . na het keizerschieten werd het feest voortgezet met muziek van de Moonlights. zie de foto’s
DSC_2674_keizer_henri