16 mei 2013

Barton Arnts ondertekent samenwerkingscontract voor Ooijs Moois met Kemnade Pluryn.

Vanaf april 2012 wordt er door verschillende cliënten van Kemnade (Groesbeek) gewerkt bij zelfpluktuin “Ooijs Moois’, gelegen in de Ooijpolder . Kemnade is een werk- en woonvoorziening voor jongvolwassenen van 18-35 jaar. Mensen met een licht verstandelijke handicap en ernstige (GGZ) gedragsproblemen. Vaak komen hier nog psychiatrische, leer- of sociale problemen bij. Deze cliënten hebben structuur, begrenzing en intensieve zorg nodig. Op Kemnade vinden ze de begeleiding, werk/dagbesteding en veiligheid die bij hen past. Kemnade is een onderdeel van zorginstelling Pluryn. Tijdens de dagbesteding wordt de frambozenkwekerij onderhouden, er worden frambozen geplukt en klanten worden geholpen. Cliënten worden hierbij ondersteund door hun werkbegeleiders van Kemnade en de familie Arnts, eigenaar van de zelfpluktuin. Sinds het Streekgala op 24 juni 2012 is Ooij sMoois officieel als pluktuin geopend. Maar de frambozenkwekerij bestaat al langer, voorheen onder de familienaam van de eigenaar: Arnts. Barton Arnts vertelt: “We kwamen in contact met Kemnade via een medewerker die in Ooij woont. Zij vroeg mij een keer of ze met wat cliënten mocht komen plukken. Ze zijn gekomen en we waren beiden zo enthousiast, dat we zijn gaan onderzoeken of we iets voor elkaar konden betekenen.”Kemnade was op zoek naar externe werkplekken voor cliënten en op de kwekerij is genoeg te doen. Vanmiddag werd het officiële contract ondertekend waarmee de samenwerking gecontinueerd wordt. zie de foto’s.

DSC_0569_Ooijs_Moois

Inmiddels wordt er al een jaar lang goed en leuk samengewerkt en op 16 mei 2013 resulteerde dit in een officieel samenwerkingscontract, waardoor de ontwikkeling van de jonge zelfpluktuin en het onderhoud van de kwekerij gezamenlijk verder kan worden geoptimaliseerd. Zowel Ooijs Moois als Kemnade is zeer verheugd over deze toekomstige mogelijkheden.   Eigenaar Barton Arnts vertelt dat sinds de start er een positief gevoel over de samenwerking met de cliënten is. Verrassend hoe ze reageren. Het schoon maken van de paden, mee snoeien en plukken van het kleinfruit en het landschapsonderhoud als basis. Samen een kopje koffie drinken en dan weer aan de gang. In het begin wilde ik te veel, maar daar heb ik wat structuur aan kunnen geven, zodat we allemaal met een tevreden gevoel naar huis kunnen. Belangrijk is ook het genieten van de natuur en het omgaan met mensen. Angeline en ik zijn van mening dat de dagbesteding een goede aanvulling is op onze kijk naar de maatschappij. Het heeft onze ogen geopend.  De bedrijfsadviseur Multifunctionele Landbouw, mevr. S Sikkema-Alkemade, van de ZLTO (Zuidelijke Land en Tuinbouw Organisatie) heeft ons in het proces van de totstandkoming van het contact begeleid. 
Voor meer informatie over zelfpluktuin Ooijs Moois, kijk op www.ooijsmoois.nl.

Barton Arnts

Leuthsestraat 3

6576 JJ Ooij

024-6632835

06-23347482

(aldus het persbericht)