15 mei 2013

KBO Ooij met Museum Plus Bus naar Den Haag

De Ooijse KBO (Belangenvereniging senioren 50+) had voor vandaag een geweldig uitstapje georganiseerd voor haar leden. In eerste instantie ging het om senioren, die nog eens graag een museum wilden bezoeken maar die hierbij, gezien hun leeftijd of conditie, wel wat hulp konden gebruiken. En deze woensdag konden die leden met de Museum Plus Bus, een initiatief van de BankGiro Loterij, naar het Gemeentemuseum in den Haag. Het doel van deze Museum Plus Bus is om drempelverlagend te zijn en zo een geheel kostenloos dagarrangement aan te bieden met de genereuze steun van de BankGiro Loterij. En het werd een succes. 32 leden van de KBO vertrokken woensdagmorgen naar Den Haag, waar ze allereerst in de stad op een “sightseeing” getrakteerd werden om vervolgens de rest van de dag door te brengen in het Gemeentemuseum, waar ook tijdelijk de collectie van het Mauritshuis (deze wordt momenteel verbouwd) was onder gebracht. En met de voortreffelijke begeleiding van drie gidsen in het museum, werd het een geweldige dag. zie de foto’s
DSC_2516_KBO_museum