14 mei 2013

Themabijeenkomst Cyberpesten de baas.

Het aantal scholieren in het basisonderwijs dat digitaal wordt gepest is in de afgelopen 4 jaar verdubbeld van 9% naar 18% (www.pestweb.nl) Dat is een gegeven en daarom werd op maandag 13 mei , in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en gezin Ubbergen, een themabijeenkomst over Cyberpesten gehouden in de basisschool Opweg te Ooij, waarvoor  ouders/verzorgers van kinderen in de bovenbouw (groep 5 t/m8) van de basisscholen in Ubbergen  waren uitgenodigd.  Niels Baas kwam op deze avond een lezing geven. Hij is onderzoeker, docent en spreker voor stichting Mijn Kind Online. Niels deed onderzoek naar digitaal pesten op de basisschool bij kinderen en de gevolgen hiervan.  Het werd een interessante en leerzame bijeenkomst. zie de foto’s.

 

DSC_2209_Cyberpesten