7 mei 2013

Sander den Os genomineerd als uitblinker

Sander den Os uit Millingen aan de Rijn doet mee aan de grote uitblinkersverkiezing van het ROC in Nijmegen. Zijn opleiding juridisch medewerker heeft hem daarvoor kandidaat gesteld. Daar is hij enorm blij om. Er is een jury en die gaat kijken welke persoon de uitblinker wordt. Maar mensen kunnen ook meehelpen, door de foto te liken op de facebook pagina van het ROC. Als campagneheeft Sander  een eigen site laten maken, www.sanderdenos.nl, met informatie over hemzelf en een link naar de facebookpagina van het ROC. Hieronder het verhaaltje wat zijn opleiding over hem heeft geschreven bij Lees Meer

Sander

Foto: Hans-Peter van Velthoven.

 

 

Wat Sander onderscheidt van andere studenten is, dat hij zo veelzijdig en maatschappelijk betrokken is. Hij is secretaris van de studentenraad ROC Nijmegen en heeft de ambitie om een bestuursfunctie bij het JOB te bekleden. Daarnaast is hij sinds kort ook ambassadeur van de Stichting ieder1gelijk. In deze functie komt hij op voor mensen die ongelijk behandeld of gediscrimineerd worden (www.ieder1gelijk.nl). Zijn motto: je bepaalt zelf je eigen toekomst. En dat doet hij door op allerlei gebieden ervaring op te doen en voor zichzelf aan de weg te timmeren.

Als docententeam hoefden wij niet lang na te denken wie wij wilden nomineren als uitblinker van het team juridisch dit jaar. Sander is het voorbeeld van een student die zelf zijn eigen loopbaan bepaalt. Als je Sander ergens voor vraagt, dan staat hij voor je klaar. Als er iets niet helemaal loopt, zoals het moet lopen, dan denkt hij graag mee en is hij positief kritisch. Dit straalt hij ook uit naar andere studenten en laat hij horen in de klas en tijdens het studentenplatform. Dit voorbeeldgedrag en inzicht dat je zelf iets van je toekomt kan maken, gaat hem nog ver brengen.”

Femke Spoeltman