3 mei 2013

Oproep CV De Sokkenummers Leuth

Oproep van C.V. De Sokkenummers uit Leuth.  “Carnavalsverenigingen moeten “verjongen”. Dat gaat niet vanzelf maar het is wel mogelijk. Zeker in de kleine kernen.Het verenigingsleven staat op een laag peil, de harde kern van carnavallisten brokkelt steeds verder af en tradities vervagen. Veel jongelui vertrekken rond de krokusvakantie op wintersport en verkiezen de skihut boven het hospaleis. In een vergrijzende maatschappij moeten ook carnavallisten flink aan de bak. Als ze de feesttraditie tenminste aan de volgende generatie willen doorgeven. Bij sommige verenigingen kwamen er na een noodoproep, onder jongelui tussen 18 en 35 jaar, diverse leden bij de club bij. Vaak zijn het de wagenbouwers. Die bezitten al het juiste carnavalsbloed. Die wagenbouwers vormen binnen de kleinere kernen vaak de hoop voor de toekomst. Jongelui die in de winter in de schuur hun praalwagen en een feestje bouwen: het is een prima shot voor het carnavalsgevoel en niet zelden een opwarmertje voor een latere carrière binnen de raad van elf.” Komt het vorenstaande je bekend voor? Ja, dat zou best weleens kunnen want misschien heb je het in de Gelderlander rond de carnaval gelezen, het stukje is dan ook een korte samenvatting van een langer verhaal. Maar misschien herken je het ook van uit ons eigen dorp Leut(h)ergat. Zo heet Leuth tijdens de carnavalsdagen. Nu hebben wij als bestuur van de Sokkenummers gemeend ook een inloop avond te gaan houden voor o.a. de wagenbouwers maar natuurlijk ook voor andere mensen die de vereniging een helpende hand willen toesteken. Hiervoor wordt u allen uitgenodigd om op woensdag 8 mei direct naar de jaarvergadering die om 20.00 uur begint, met ons van gedachten te wisselen en kijken of er iets voor u te doen is binnen onze vereniging. Er zijn voldoende functies vrij die u mag gaan invullen. Deze avond is in café de Rosmolen aan het Kerkplein.  Graag tot ziens op 8 mei ,  Met carnavaleske groet Alaaf. Bestuur C.V. De Sokkenummers.  Voor vragen, mailen kan via info@sokkenummers.nl

 

 

UITNODIGING VOOR DE OPENBARE JAARVERGADERING VAN CARNAVALSVERENIGING “De Sokkenummers”.

Leuth, mei 2013.

Beste carnavalsvrienden (-innen),

Het bestuur van C.V. ” de Sokkenummers ” nodigt U uit voor het bijwonen van de openbare jaarvergadering op woensdag 8 mei 2013 in café De Rosmolen te Leuth. Aanvang: 20.00 uur.

De agenda voor deze avond krijgt u ter plaatse, maar u kunt hem ook aanvragen via de mail:

info@sokkenummers.nl

Na deze vergadering vindt de inspraak/vragen avond plaats over de “groei van de vereniging” in komende jaren.

Hopend U allen op deze toch wel belangrijke vergadering te mogen ontmoeten, teken ik met vriendelijke groet,

Willy Jansen, voorzitter.

 

 

 

 

 

 

 

Leuth, mei 2013.

 

 

Beste carnavalsvrienden (-innen),

 

Het bestuur van C.V. ” de Sokkenummers ” nodigt U uit voor het bijwonen van de openbare jaarvergadering op woensdag 8 mei 2013 in café De Rosmolen te Leuth. Aanvang: 20.00 uur.

 

De agenda voor deze avond krijgt u ter plaatse, maar u kunt hem ook aanvragen via de mail:

info@sokkenummers.nl

 

Na deze vergadering vindt de inspraak/vragen avond plaats over de “groei van de vereniging” in komende jaren.

Hopend U allen op deze toch wel belangrijke vergadering te mogen ontmoeten, teken ik met vriendelijke groet,

 

Willy Jansen, voorzitter.