1 mei 2013

Koninginnedag in Ooij 2013

Koninginnedag begon dit jaar in Ooij met een kleine vrijmarkt voor kinderen. Maar onder een stralende oranjezon werd er heel wat handel gedreven door de kinderen, al dan niet geholpen door de ouders of de grootouders. Om 12.15 uur ging de traditionele optocht van start met versierde fietsen en karren, voorafgegaan door muziek van muziekvereniging “De Ooijse Toekomst” en schutterij Eendtracht, welke vereniging ook weer hun koning en koningin hadden ingezet. Deze toch eindigde op het Reiner van Ooiplein, waar gedefileerd werd langs de onlangs tot lid in de Orde van Oranje benoemde Sjaak Verriet, geflankeerd door burgemeester Paul Wilbers en wethouder Ria Barber en leden van het Ooijse Oranjecomité. Na het spelen van het Wilhelmus en een vendelhulde, welke door de vendeliers van Achutterij Eendracht werd gebracht, werd begonnen aan een bescheiden programma op het plein. De kinderen werden getracteerd op een optreden van een clown (Pedro’s Schaterlachtheater, er was een speelkussen en de kinderen mochten zelf taartjes (Cupcakes) bakken (gesponsord door Dr. Oetker), waarbij Maud Brugman als winnares uit de bus kwam. Zij ontving een grote beker, terwijl er voor de andere kinderen allemaal een kleinere beker, inclusief diploma, was. De festiviteiten werden klein gehouden omdat er op het plein een groot scherm stond, waar, naar verwacht, veel mensen de inhuldiging wilden bekijken. Maar dat viel een beetje tegen, omdat het scherm, door de lichtinval, niet optimaal haar werk deed. Maar daarom was het niet een minder geslaagde  middag, met veel Oranjebitter (voor sommige mensen). Door een aantal leden van de KBO (ook aanwezig) werd ter plekke de “Duimenclub” opgericht. zie de foto’s.

DSC_1519_Maud_en_Ria

Ballonnenwedstrijd 2012

 

Medea Schel:        Uitdam (boven Amsterdam)

Jamie Wulterkens: Almere-Poort

Jet Budding:          Amsterdam-Slotervaart

 

Beste Cup Cake maakster/versierster: Maud Brugman

 

Daarnaast werden er nog enkele prijzen uitgereikt voor de mooist versierde fietsen.