30 april 2013

Koninginnedag in Beek

De Koninginnedag begon vandaag in Beek met het vlaghijsen door burgemeester Paul Wilbers, samen met de beheerders van het Kulturhus, bij het Kulturhus te Beek. Dar waren ook een aantal mensen bij uitgenodigd, die dit jaar of al in eerdere jaren een koninklijke onderscheiding hadden gekregen. Onder hen de nieuw gedecoreerde Albert de Witt.  Na het hijsen van de vlag volgde een rondgang met versierde fietsen en karren door het dorp. Daarna was er een vrijmarkt op het plein van de baisschool De Biezenkamp en enkele kinderspelen, terwijl op het grasveld bij het Kulturhus op pony’s kon worden gereden. Deze activiteiten waren dit jaar weer nieuw leven ingeblazen. Maar ook in de Struintuin werd Koninginnedag gevierd. Daar waren veel buurtbewoners bij elkaar gekomen en was het een gezellige boel. zie de foto’s.

DSC_0539_Kdag_Beek