27 april 2013

Grenslandkoningschieten in Kranenburg Duitsland

Vanmiddag vond in het Duitse Kranenburg het Grenslandkoningschieten plaats. Dit is een gezamenlijk schietfestijn van de schutterijen uit de Duitse gemeente Kranenburg en de Nederlandse gemeenten Groesbeek, Ubbergen en Millingen aan de Rijn. Het wordt om de twee jaar in één van de dorpen gehouden, waar een schutterij resideert en deze keer was dat in Kranenburg, georganiseerd door de Schutzenverein Kranenburg.. De koningen c.q. koninginnen, inclusief die van het vorige jaar, schieten mee bij deze wedstrijden en strijden om de titel Grenslandkoning, welke ze twee jaar mogen dragen. De koningin van ASG Nutterden, Carmen Killewald, was degene die deze keer de volgel naar beneden schoot, waardoor ze zich de komende twee jaar Grenslandkoning mag noemen. Bij de koninginnen of te wel de gemalen of de gemalinnen van de Koning (Koningin) was het Shannon van den Ing van schutterij EMM uit Kekerdom, die deze titel kreeg. Hierdoor is de titel Grenslandkoning voor een vrouw en de titel Grenslandkoningin ook voor een vrouw. Het volgende Grenslandschieten wordt over twee jaar in Beek-Ubbergfen gehouden met B.U.B als organiserende vereniging. zie de foto’s. (meer foto’s volgen nog)

DSC_5168_Grensland