26 april 2013

Presentatie boek Pannenkoekenpad De Duivelsberg

Door het bos van de Duivelsberg struinen en dan een pannenkoek eten. Dat is al 50 jaar een populair uitje. Bezoekers wandelen op de Duivelsberg echter niet alleen door fraaie natuur, maar ook door meer dan 150.000 jaar historie. De kou van de ijstijd, intriges in de Middeleeuwen, een koelbloedige moord in 1905 en oorlogsgeweld lieten allemaal sporen achter op de Duivelsberg. Al deze historie is verzameld in Het Pannenkoekenpad, een boek met wandelroute, die bezoekers langs de souvenirs uit het rijke verleden leidt. De auteurs Thed Maas en Geert Willems, beiden redacteur van dagblad De Gelderlander, hebben er een meeslepende reis over De Duivelsberg en door de tijd van gemaakt. Het boek verschijnt ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van ons pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal. Zo begon de uitnodiging van Johannes van den Bent van het Pannenkoenhuis. Vanmiddag was de officiële presentatie van het nieuwe boek in aanwezigheid van de beide auteurs. Het programma werd aaneen gepraat door Hans jacobs en vader Steven van den Bent, mocht het eerste exemplaar uit handen van zijn zoon Johannes in ontvangst nemen. Een mooi boekje, dat zeker aan de verwachtingen voldoet, met heel veel oude foto’s van het Pannenkoekenrestaurant en haar omgeving. Tijdens de bijeenkomst werd ook de afronding van de nieuwe aanbouw, de serre, bekend gemaakt. zie de foto’s.
DSC_4467_Pennenkoekenpad_copy