26 april 2013

4 Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Ubbergen

Vrijdagmorgen heeft burgemeester Paul Wilbers van de gemeente Ubbergen, namens de Koningin,  in zijn gemeente 4 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Ubbergen. Er werd begonnen met een onderscheiding voor dhr. Sjaak Verriet uit Ooij. Deze was naar Kalorama in Beek gelokt voor de viering van een jubileum. Daar werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vervolgens werd in het kerkje van Persingen dhr. Govert  Janssen uit Beek geridderd. Ook hij werd Lid in de Orde van Oranje Nassau. Daarna viel dezelfde eer te beurt aan dhr. Gert Mochel uit Beek. Hij kreeg zijn onderscheiding thuis opgespeld en als laatste in deze serie kreeg dhr. Harry Carlier uit Berg en Dal deze onderscheiding opgespeld in Hotel-Restaurant ’t Spijker te Beek.  zie de foto’s.

DSC_3771_Sjaak_Verriet_copyDSC_4089_Govert_Janssen DSC_4177_Gert_Mochel DSC_4259_Carlier

Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Ubbergen

Burgemeester Paul Wilbers heeft op vrijdag 26 april, namens de koningin, vier Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in de gemeente Ubbergen. De volgende inwoners kregen een onderscheiding:

 

  1. De heer H.B. Carlier te Berg en Dal, gemeente Ubbergen, werd gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De decorandus heeft sinds 1979, met uitzondering van de periode 1991-1997, bestuurlijke vrijwillige activiteiten ontplooid. Hij was bestuurslid van de Kamer van Koophandel Nijmegen en vrijwilliger en bestuurslid van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland. Ook was hij lid of voorzitter van diverse regiocommissies. De heer Carlier is medeoprichter en penningmeester van het Regionaal Bureau voor toerisme Arnhem Nijmegen en voorzitter van de Stichting Algemene Bijstand en Advies voor Ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf Midden Gelderland. De heer Carlier is sinds 2010 adviseur en bestuurslid van zowel de Stichting Heilig Landstichting als de Eerste Hulp Stichting der Heilig Land Stichting. Tussen 2002 en 2004 was decorandus voorzitter van de Stichting Huis voor de Binnenstad te Nijmegen. Daarnaast is hij onder andere actief bij hockeyvereniging NMHC Nijmegen.
  2. De heer mr. G. Janssen te Beek, gemeente Ubbergen, werd gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De decorandus was bestuurslid en deed vrijwilligerswerk bij de Heemkundekring De Duffelt. Hij was raadslid van 1994 tot 1998 namens D66 in de gemeenten Ubbergen en Overbetuwe en is sinds 2000 bestuurslid en voorzitter van de Stichting tot Behoud van Monument en Landschap in de gemeente Ubbergen. De heer Janssen was medeoprichter en van 2001 tot 2010 vrijwilliger bij Ubbergen Anders. Hij is sinds 2001 bestuurslid van de Margot van Boldrikstichting en secretaris van de Stichting Het Kerkje van Persingen. Voorzitter van de Stichting Landschap Ooijpolder-Groesbeek was de heer Janssen tussen 2004 en 2007. De heer Janssen is sinds 2004 bestuurslid, waaronder vijf jaar voorzitter, van de federatie Ubbergse Ondernemers, afdeling Handel en Industrie.
  3. De heer G. Mochel te Beek, gemeente Ubbergen, werd gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn gemeenteraadslidmaatschap van Ubbergen voor Ubbergen Anders van 1994 tot 2010 en zijn advieslidmaatschap van de gemeenteraad van Ubbergen tussen 2010 en juni 2012. Decorandus droeg onder andere bij aan het partijprogramma en de verkiezingsbrochures.
  4. De heer J. A. Verriet te Ooij, gemeente Ubbergen, werd gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus was van 1986 tot 2011 bestuurslid en zwemleraar bij de zwemclub Morgenbad; hij is sinds 1999 vrijwilliger bij de pallitatieve terminale zorg in de thuissituatie; sinds 2001 is hij koster bij de verschillende vestigingen van Kalorama. Bij Kalorama maakt decorandus fietstochten met doof-blinde bewoners en helpt hij bij het uitzetten van fietstochten. De heer Verriet is voorts sinds 2006 penningmeester van de Nationale Vereniging De Zonnebloem, afdeling Ooij-Persingen en verricht hij bezoekwerk. Sinds 2007 is de heer Verriet penningmeester en wandelbegeleider bij de Nordic Walking Vereniging.