20 april 2013

De Nijmeegse Stadsbrug is vandaag ingevaren

Zaterdag is de nieuwe brug over de Waal, de Oversteek, ingevaren. De gehele operatie verliep voorspoedig en omstreeks 13.00 uur lag de brug al op zijn plaats en kon bmen beginnen met het laten zakken. Aan de Lentse kant was een terrein ingericht waar de bezoekers naar de verrichtingen konden kijken, terwijl aan de andere kant, in het gebouw van de Gelderlander, gasten waren uitgenodigd om de verrichtingen van die kant te bekijken. Een aantal lezers, welke ingeloot waren, de pers en diverse hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de CdK van de provincie, dhr. Cornielje en burgemeester Bruls van Nijmegen konden vanuit dit gebouw het invaren van de brug volgen. Daarbij werden de mensen ook in het gebouw van de Gelderlander onderhouden. Gastspreker was o.a. Thomas Verbogt. Omstreeks 17.00 uur lag het geheel op zijn plaats en kon het scheepvaartverkeer hervat worden.zie de foto’s

DSC_0457_Stadsbrug
zie foto’s/filmpje op YouTube