19 april 2013

Opening uitkijkpunt aquaduct trace in Berg en Dal

In de gemeenten Groesbeek en Nijmegen ligt het grootste Romeinse bouwwerk van Nederland: Het Aquaduct van Groesbeek-Berg en Dal. Tot voor kort was hier nauwelijks iets van te zien, maar sinds 2010 is een begin gemaakt met de visualisatie en de toegankelijkheid van dit bijzondere historische object. Op diverse plaatsen langs het tracé van het aquaduct zijn informatiepanelen verschenen en aan de Nachtegaalweg en de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal zijn uitzichtplateaus gebouwd.  Om dat alle onderdelen van het aquaducttreacé op Groesbeeks grondgebied nu zijn gerealiseerd werd dit vrijdag op feestelijke wijze gevierd op historische grond van Hampshire Landgoedhotel De Holthurnsehof in Berg en Dal. Na het officiele gedeelte in het hotel ging het hele gezelschap in twee bussen naar het uitkijkplateau aan de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal waar de wethouders Hannie Kunst van Nijmegen en Theo Giesbers van Groesbeek, de officiële openingshandeling verrichtten. zie de foto’s

DSC_9984_aquaduct