15 april 2013

Expositie luchtfoto’s van Wildernisfoto In Ooij

Op zondag 14 april werden er 20 luchtfoto’s van wildernisfoto.nl tentoongesteld in de werkschuur van Staatsbosbeheer in Ooij. Tevens was er de gelegenheid voor een veldexcursie in de aangrenzende Groenlanden. Al voor de officiële openingstijd stonden de bezoekers al voor de deur en daarna liep het de gehele tijd door. Er was veel belangstelling. De tentoonstelling is een selectie van de ruim 2000 luchtfoto’s die Fokko Erhart in de periode 1999 – 2012 genomen heeft. Ze zijn gemaakt tijdens 19 vluchten over de Gelderse Poort, het gebied tussen Arnhem, Nijmegen en Duitse grens. Hij kent het gebied vanuit zijn dagelijkse betrokkenheid bij het beheer van de grote grazers van FREE Nature (een afsplitsing van ARK Natuurontwikkeling). De foto’s zijn een eerbetoon aan het werk van Staatsbosbeheer, die er voor gekozen heeft om de riviernatuur zijn gang te laten gaan. Juist op deze manier wordt mooi in beeld gebracht wat 20 jaar natuurontwikkeling in de Gelderse Poort heeft opgeleverd. zie de foto’s.

DSC_8576_Wildernisfoto