13 april 2013

TELPOST MILLINGEN WEER OPEN

Telpost Millingen  (aan de Rijndijk) ziet er aan de buitenkant grauw en nog weinig uitnodigend uit. Des te groter is de verrassing als u deze observatiepost aan de Rijn bezoekt.   Via één trap komt u in een lichte ruimte met maar liefst elf ramen. Het landschap nodigt u uit om gezien te worden. Het panorama is spectaculair. Op deze ultieme plek gaan dit zomerseizoen voor de 4e keer elf kunstenaars aan het werk. In de weekenden zetten zij de deur open voor het publiek. Het eerste weekend  nog enigszins   onwennig, in  het tweede weekend  helemaal thuis in Millingen aan de Rijn. Een ervaring rijker en tijd tekort om alle plannen uit te werken. ‘Dit zomerproject staat inmiddels bekend als  Sector Millingen.  Het  is genoemd naar de naam waaronder de schippers zich moeten melden ter hoogte van de Telpost’, vertelt Anja Middelkoop, de initiator van de kunstactiviteiten in de Telpost. ‘Net zoals de jaren hiervoor hoop ik dat de kunstenaars ideeën krijgen en er veel publiek binnenwandelt.’ Carola Mokveld uit Vught is de eerste kunstenaar die u van harte welkom heet op haar tijdelijk werkplek. ‘Het is voor mij een uitgelezen kans om nieuwe inspiratie op te doen  in dit half natuurlijke, half industriële gebied, waar water, en land, beweging, mensen  en machines elkaar ontmoeten.  Elf dagen in opperste concentratie, met de focus naar buiten én binnen gericht.  In mij atelier in ‘s Hertogenbosch bereid ik me nu  voor op m’n avontuur in Millingen.  Bij mijn huidige werk maak ik vaak gebruik van bestaande materialen, die geen waarde lijken te hebben. Laat ik mij beïnvloeden door wat ik zie en ervaar in het dagelijks leven, maar leg ik ook de link naar gemeenschappelijke waarden en ervaringen. Symbolen, tekens en rituelen. Verhalen en mythologieën. Ik ben erg benieuwd wat deze post aan de Rijn bij mij teweeg brengt’. De Telpost is  vanaf 11 april in de weekenden geopend van  11.00  – 16.00 uur. U kunt dan ook intekenen op het 2e deel van het Telpostboek, welke eind van het jaar verschijnt.   Voor 10,- euro ontvangt u dit prachtig boek en ondersteunt u het Kunstenaarsinitiatief. Meer info; 0481 433338  Anja Middelkoop.

Carola_Mokveld_2 Telpost_weer_open_2