11 april 2013

Verkeersexamen in Ooij 2013

Vandaag is het landelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland gehouden. Ook de basisschool OPWEG in Ooij deed hier aan mee. 37 kinderen van beide groepen 7 van deze school, die het afgelopen half jaar verkeersles hebben gehad van Henk Baron, legden zowel de schriftelijke verkeersproef als het fietsexamen af. Dat laatste ging helaas niet helemaal vlekkeloos omdat de pijlen, als gevolg van de regen, die overal even goed zichtbaar waren. Een deel van de kinderen volgden per abuis de pijlen, welke vorig jaar gebruikt waren bij het kringkoningschieten van de schutterijen in Ooij, waar toen door het dorp gemarcheerd moest worden. Gelukkig kon alles aan het eind van de rit nog gecorrigeerd worden. Nu is het nog even spannende voor de leerlingen want op 25 april a.s. zullen ze, als ze geslaagd zijn, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de school, hun diploma uitgereikt krijgen uit handen van burgemeester Paul Wilbers van de gemeente Ubbergentijdens . Zie de foto’s gemaakt door Herman Leensen.
DSC_7510_Verkeersexamen