10 april 2013

Peutercafe in Beekse Kulturhus goed bezocht

Op woensdag 10 april werd voor de tweede keer het peutercafé gehouden in het Kulturhus in Beek. Dit was een groot succes. Er waren ongeveer 13 kinderen die hun ouders/opvoeders mee hadden genomen en onder het genot van een glas sap met vers fruit (en voor ouders koffie/thee en een plak cake) langs kwamen. Zowel vaders als moeders waren aan het praten over het opvoeden en opgroeien van hun kind. Er was veel herkenning bij de opvoeders. Uit de evaluatieformulieren die ingevuld werden bleek dat opvoeders enthousiast zijn over de opzet van het peuter café. Elke tweede woensdag van de maand wordt dit gehouden van 10.00-11.30 uur in de theaterruimte van het Kulturhus. Er is speelgoed (met dank aan de Speel-o-theek Beek) aanwezig zodat de kinderen heerlijk samen kunnen spelen. Vindt u het leuk om langs te komen; kom gerust. De volgende bijeenkomst is 8 mei.  CJGRegioNijmegen zie de foto’s

DSC_7219_peutercafe

Peutercafé

voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar en hun ouders

De mama van Anke (2 jaar) weet zich soms geen raad. Of ze haar nu vraagt om haar bord leeg te eten, haar blokken op te ruimen of haar jas aan te doen, altijd is het antwoord: “Nee!”

En voor de ouders van Jelle (1,5 jaar) lijkt boodschappen doen vaak meer op een gevecht. Vroeger bleef hij altijd rustig in het karretje zitten. Maar als hij nu zijn zin niet krijgt, begint hij te trekken, te schreeuwen en te huilen.

Nee’ en ‘zelluf doen’ lijken de favoriete woorden van peuters. Driftbuien komen ook vaak voor. Tijdens het peutercafé kun je met andere ouders praten over je peuter. Hoe ontwikkelt je peuter zich, wat is normaal gedrag en wat niet, hoe ga je om met dwarse peuter, hoe doen andere ouders dat? Wil je ervaringen delen, heb je vragen of juist tips?


Kom dan
elke tweede woensdag van de maand van

10.00-11.30 uur naar het Kulturhus in Beek (Roerdompstraat 6).

In de ruimte van de BSO kunnen kinderen met elkaar spelen en ouders onder het genot van een kop koffie of thee ervaringen uitwisselen.

Aanmelding is niet nodig. Je kunt zo binnenlopen!