4 april 2013

Basisschool Bijenveld doet mee aan Cijferstrijd.

Cijferstrijd is een reken-tel-en-getallen spel voor alle basisscholen in Nederland. Vier weken lang los je wekelijks met de hele school 12 ‘cijferraadsels’ op. De opdrachten variëren van eenvoudige tel-opdrachten tot uitdagende rekenopgaven. Sommige opdrachten kunnen in de klas worden vervuld; voor andere opdrachten moet je met een fotocamera de straat op. Cijferstrijd 2013 start op 25 maart en duurt tot 19 april. De opdrachten zijn verdeeld over drie niveaus, zodat alle leerlingen van de school kunnen meedoen in de strijd, van groep één tot en met acht. Een aantal vragen uit ronde 1 met ditmaal als thema ‘Oranje Boven’:  Lees verder bij LEES MEER

DSCF0086

zie de foto’s van Delian Smolders en Sander Verkaart.

 

Niveau 1 (groep 1- 3)

-Hoeveel kinderen in jullie groep zijn even oud als Ariane en Alexia? Maak een foto.

-Neem vellen papier in de kleuren rood, wit en blauw. Knip er driehoeken uit. Maak van de driehoeken de Nederlandse vlag.

 

Niveau 2 (groep 4-6)
-Hoe oud zijn prins Willem Alexander, Prinses Máxima en hun drie kinderen samen op Koninginnedag 30 april a.s.?

-Hoeveel meter hebben jullie nodig, als jullie rondom je klaslokaal een vlaggenlijn willen hangen voor Koninginnedag? Maak er een foto van.

 

Niveau 3 (groep 7-8)
-Koningin Beatrix las tijdens haar regeerperiode op Prinsjesdag op de troon de troonrede voor. De troonrede duurt altijd ca. 40 minuten. Hoe lang heeft zij dit bij elkaar opgeteld gedaan? Noteer je antwoord in uren.

-Hoeveel jaar is het Koninginnedag geweest op 30 april?

 

Alle groepen hebben één of meerdere opdrachten gekregen. De foto’s kunt u vinden op de spelposter in de grote hal.

Op de site: www.cijferstrijd.nl kunt u meer informatie vinden.