2 april 2013

Schapenhouderij Verriet levert lamsvlees lekker dichtbij.

Houdt u van lamsvlees? En vindt u het belangrijk te weten waar het vandaan komt? Dan kunt u sinds kort terecht bij Schapenhouderij Verriet aan de Kerkdijk in Erlecom. Velen zullen het bedrijf van Wilbert Verriet kennen. Hij runt samen met zijn vrouw Tamara een schapenbedrijf in Erlecom. In de maanden januari tot en met april worden er lammeren geboren. Deze lammeren worden aangehouden en verkocht als lamsvlees. ‘Onze lammeren gingen altijd via de handelaar de markt op. Op zich prima, maar het begon toch te knagen. We houden de dieren met aandacht voor welzijn en omgeving. Het voelt niet goed dat ons vlees vervolgens in de massa opgaat’, aldus Wilbert. Daarom is hij een zoektocht begonnen naar mogelijkheden. Mede op zijn initiatief is een kennisnetwerk ontstaan van acht schapenhouders uit heel Nederland. Wilbert: ‘Ik merkte dat meer collega’s met dezelfde vragen rondliepen. In het netwerk ‘Lamsvlees lekker dichtbij’, hebben we kennis en ervaringen verzameld en ontwikkeld over thuisverkoop en eigen kleine ketens. Die kennis heb ik gebruikt om een plan te ontwikkelen voor ons eigen bedrijf. We richten ons nu ook op verkoop aan huis en kleine ketens in de regio, zoals supermarkten en restaurants’. Bij Schapenhouderij Verriet kunt u dus sinds kort terecht voor vers lamsvlees. Dit gaat heel gemakkelijk. U plaatst uw bestelling via de website www.schapenhouderijverriet.nl. Op de website staat altijd een actueel overzicht van producten en prijzen. U kunt natuurlijk ook altijd even bellen. Contactgegevens zijn ook te vinden op de website. zie de foto’s.
DSC_5850_schapenverriet